Het verhaal van Jetti

Met mijn vrijwilligerswerk voor de Bibliotheek kan ik mensen helpen, dat vind ik fijn. Ik geniet van de sociale contacten tijdens het werk. En ik kan op deze manier ook nog iets betekenen voor de maatschappij!

Vanaf september 2017 ben ik gepensioneerd. Ruim 44 jaar heb ik mogen werken in het basisonderwijs. Nadat ik met pensioen ging, heb ik een jaar rust genomen. Toen wilde ik graag weer iets doen.

Ik ben nu werkzaam als gastvrouw in de Bibliotheek in Waddinxveen, als Front-Office medewerker in Moordrecht, als voorlezer bij de VoorleesExpress en ik doe mee met de thuisservice.

Het werken in de Bibliotheek is nooit saai. Zo werd er bijvoorbeeld nog niet zo heel lang geleden een boek teruggebracht door een mevrouw. Er was niet zo heel veel van het boek over, het was namelijk verslonden door de hond! Mevrouw heeft er netjes voor betaald en we hebben er met elkaar smakelijk om gelachen.

Tot slot wil ik nog even dit zeggen: als je fit bent, ga dan iets doen. Het geeft je leven zin en je hebt een doel. Bovendien krijg je {nieuwe} sociale contacten.
 

Zelf aan de slag als vrijwilliger?

Zoek jij zelf inspirerend en betekenisvol vrijwilligerswerk? Wij hebben regelmatig vacatures. Bekijk welk werk bij jou past.

Bekijk de vacatures