Suzanna Jansen vertelt

8 maart 2024, van 20:00 tot 22:00 | Evertshuis | Julianastraat 4 | 2411 CV | Bodegraven

Kosten: €15,00, inclusief drankje | Met biebpas €2,50 korting

Suzanna Jansen, schrijfster van o.a. Het pauperparadijs komt naar Bodegraven! Op Internationale Vrouwendag vertelt ze over haar nieuwste boek 'De omwenteling of de eeuw van de vrouw'.

Suzanna Jansen is schrijfster en verteller. In haar boeken onderzoekt ze het verleden omdat ze het heden wil begrijpen. Het gaat haar om gewone mensenlevens, en hoe grote maatschappelijke ontwikkelingen daarop ingrijpen - armoede, de positie van vrouwen, de noodzaak om kunst te maken tegen de keer in, of wat er gebeurt als er in je land een oorlog uitbreekt.

Haar meest recente boek De omwenteling of de eeuw van de vrouw verscheen in 2022. In haar persoonlijke, meeslepende stijl legt Suzanna Jansen de anatomie bloot van de tergend trage, maar niet te stuiten omwenteling van de emancipatie. En ze toont dat de genderverhoudingen van onze tijd hierin hun wortels hebben. Suzanna Jansen weet in De omwenteling als geen ander met een klein verhaal een grote geschiedenis te vertellen.

‘Een meeslepend verhaal dat uitnodigt nog eens na te denken over gezinsverhoudingen, toen en nu. Voor vrouwen en voor mannen.’  ****
- NRC

Deze lezing is een samenwerking tussen de Bibliotheek de Groene Venen en het Evertshuis.
Tijdens de avond is er ruimte voor vragen en discussie. De boeken van Suzanna zullen ook te koop zijn en worden gesigneerd.

Het perfecte uitje op internationale vrouwendag!

Bestel je tickets hier!