Vrijwilligers

De Bibliotheek is altijd op zoek naar jou!

De Bibliotheek is een belangrijke ontmoetingsplek, waar iedereen zich thuis voelt. De Bibliotheek is van en voor iedereen en staat midden in de samenleving. Daarbij kunnen we niet zonder de hulp van onze vele vrijwilligers. Dankzij hen worden er kinderen voorgelezen, boeken uitgeleend, activiteiten georganiseerd, digitale vaardigheden verbeterd en wordt er taalhulp gegeven. 

Zoek jij inspirerend en betekenisvol vrijwilligerswerk? Wij hebben regelmatig vacatures. Bekijk welk werk bij jou past.

Digitale vrijwilliger

Heb je kennis van computers en het internet en vind je het leuk om mensen meer te leren over de digitale wereld? Dan is dit wellicht iets voor jou! 

Bekijk de vacatures

Taalvrijwilliger

Wil je een ander helpen met het (nog beter) leren van de Nederlandse taal? Wij zoeken taalcoaches, vrijwillige taaldocenten en leeskringbegeleiders. 

Bekijk de vacatures

Bibliotheek vrijwilliger

Heb je affiniteit met boeken en wil je onze ambassadeur zijn? Vind je het leuk om iets te betekenen voor mensen, groot of klein? Dan is dit misschien iets voor jou! Klik op de knop voor de mogelijkheden.

Bekijk de vacature

VoorleesExpress Vrijwilliger

Vind je het leuk om gezinnen met jonge kinderen te helpen met voorlezen en taal? Of wil je voorlezers en de gezinnen begeleiden? Meld je dan vandaag nog aan!

Word vrijwilliger VoorleesExpress

Vrijwilligers ontvangen een nieuwsbrief met info en achtergrond

De Bibliotheek heeft een digitale nieuwsbrief. Hiermee informeren we onze vrijwilligers over onze activiteiten die we organiseren, achtergrondverhalen die van belang kunnen zijn voor de vrijwilligers, eventuele interessante artikelen of doorverwijzingen en het laatste nieuws.


Wil jij ook je steentje bijdragen?

Onze enthousiaste vrijwlligers delen graag hun verhaal en vertellen waarom het vrijwilligerswerk bij de Bibliotheek hun leven heeft verrijkt. Ook iets voor jou?

Hannah is taalcoach

Johan is digitaal docent

Jetti is gastvrouw

Hé vrijwilliger, we hebben je wat te vertellen!

Bedankt!


Krijg ik een vergoeding voor vrijwilligerswerk?

Nee, wij geven geen vrijwilligersvergoeding, maar onze vrijwilligers krijgen wel gratis het standaard Volwassen abonnement. Daarnaast kun je als vrijwilliger deelnemen aan diverse cursussen en (thema)bijeenkomsten. Ook ben je van harte welkom op de jaarlijkse vrijwilligers-bedank-dag.