Het verhaal van Hannah

Ik vind het heerlijk om mensen verder te helpen met de Nederlandse taal omdat ze zich dan beter kunnen handhaven in onze maatschappij. Daarbij kom ik zelf vaker met andere culturen in aanraking. De wereld bestaat uit zóveel interessante mensen. Iedereen heeft een verhaal.

Veel verschillende mensen ontmoeten en iedere keer de hulpvraag afstemmen op de persoon. Ál die diversiteit! Ik houd van talen en spreek er zelf ook verschillende. Daardoor begrijp ik vrij snel waar mensen tegen aanlopen. En dán alles verduidelijken: erg leuk!

Ik woon al jaren in Waddinxveen. Al vroeg ben ik begonnen met vrijwilligerswerk, omdat ik het leuk vind om andere mensen verder te helpen. Ik heb toen ook geleerd dat ‘het mes aan twee kanten mag snijden’. Ofwel: geef anderen hulp/plezier en heb er zelf ook lol in.

Ik ben ‘vliegende keep bij de bieb’. Wanneer mensen voor een korte tijd extra begeleiding wensen voor taalexamens, vertellen ze mij waar ze extra hulp bij willen en gaan we aan de slag opdat ze vol zelfvertrouwen het examen ingaan.

Begin nou maar gewoon als taalvrijwilliger! Het is een leuke uitdaging en er is altijd wel iemand van de bibliotheek, of een cursus vanuit de bibliotheek, om je op weg te helpen en te begeleiden. Het maakt jezelf ook blij en je kunt zoveel in het leven van een ander betekenen. Vaak zonder dat je de reikwijdte daarvan beseft.
 

Ook aan de slag als taalvrijwilliger?

Wil jij net als Hannah je steentje bijdragen? Ga dan aan de slag als taalvrijwilliger bij de Bibliotheek!

Ik word taalvrijwilliger!