In gesprek met: Jaap Robben

Vrijdag 15 maart 2024, van 20:00 tot 22:00 | Cultuurhuys De Kroon | Gouweplein 1 | Waddinxveen

Kosten: €12,50 (leden van de Bibliotheek De Groene Venen betalen €10,00)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Op 15 maart 2024 verwelkomen de Bibliotheek De Groene Venen en Burger Boekhandel schrijver Jaap Robben in Cultuurhuys de Kroon. Hij zal geïnterviewd worden door Brigitte Leferink.

Jaap Robben is een meester in het beschrijven van gevoelens, sfeer en emoties. Zijn korte, ingehouden zinnen zijn raak en tegelijkertijd rijk aan beelden. Hij neemt je mee in de wereld van anderen en laat je anders kijken naar toen en nu.

Over Jaap Robben 
Jaap Robben (Oosterhout, 1984) schrijft niet specifiek voor een leeftijd, maar voor iedereen in het bijzonder. Sinds 2004 publiceert hij poëzie, romans, artikelen, jeugdboeken, theaterteksten en vertalingen. Met zijn romandebuut Birk veroverde hij direct boekhandel, lezer en recensent. Zijn tweede roman Zomervacht haalde de longlist van de International Booker Prize, was DWDD boek van de Maand en oogstte ook buiten de Nederlandse taalgrenzen veel lof. In 2022 verscheen zijn veelbesproken roman Schemerleven, die werd bekroond met de Confituur Boekhandelsprijs 2023. Zijn romans worden verfilmd en zijn werk verschijnt inmiddels in vijftien talen. De film Zomervacht verscheen in september 2023 op het Nederlands Film Festival. 

Jaap Robben over Schemerleven
“Deze roman komt voort uit een gedicht dat ik ooit schreef voor overleden, ongedoopte kinderen die tussen 1950 en 1980 werden weggenomen bij de bevalling en stiekem begraven moesten worden, naamloos in ongewijde grond. Dat gedicht werd op een bankje geplaatst bij een monument in Nijmegen. Bij de onthulling kwamen er tientallen vrouwen die dit hadden meegemaakt en er nog nooit over hadden gesproken, zelfs niet met hun eigen man, ook niet als het hun gezamenlijk kindje was."

Bestel hier je ticket