Hulp bij het abonnement

Alle informatie over jouw abonnement vind je bij de veelgestelde vragen hieronder.


Over jouw abonnement

Wat zijn de voorwaarden van mijn abonnement?

Hoeveel materialen je mag lenen en onder welke voorwaarden, hangt af van het type abonnement dat je hebt.

Kan ik met mijn abonnement e-books lenen?

Ja, met bijna al onze abonnementen kun je gratis e-books en luisterboeken lenen bij de Online Bibliotheek. Hoeveel e-books en luisterboeken je kunt lenen, hangt af van je abonnement. Zie hiervoor de actuele leenvoorwaarden op de website van de Online Bibliotheek.

Wat doe ik als ik mijn bibliotheekpas kwijt ben?

Blokkeer je pas via Mijn Bibliotheek > pas vermist melden. Je kunt ook telefonisch contact opnemen met de vestiging in jouw woonplaats.

In de Bibliotheek kan je voor €5,00 een duplicaatpas laten aanmaken. Neem dan wel je legitimatie mee. Heb je je pas toch weer gevonden? Op vertoon van je legitimatie kun je je pas laten deblokkeren in de vestiging.

Hoe geef ik een adreswijziging door?

Je huisadres of e-mailadres kun je zelf wijzigen door op de website in te loggen in Mijn Bibliotheek. Bij 'mijn gegevens' kun je je (e-mail)adres invullen of aanpassen. Je kunt apart aangeven of je per e-mail reserveringsberichten, inleverberichten en/of de digitale nieuwsbrief wilt ontvangen.

Wijzigingen van adres of e-mail kun je ook per mail doorgeven, bij de balie in de Bibliotheek of telefonisch.

Kan ik overstappen op een ander abonnement?

Ja, je kunt altijd overstappen op een ander abonnement. Vraag bij de balie in de Bibliotheek wat voor jou het beste abonnement is. Het verschil in contributie wordt met je verrekend.

Hoe zeg ik mijn abonnement op?

Opzeggen van jouw bibliotheekabonnement kan door het invullen van dit formulier, of in de Bibliotheek tijdens bemande openingsuren. In het eerste jaar kun je alleen opzeggen met ingang van de vervaldatum, er is dan geen restitutie van contributiegeld. Daarna geldt een opzegtermijn van 1 maand. Het resterende contributiegeld wordt naar jouw bankrekening teruggestort. 
Heb je een machtiging voor automatische incasso afgegeven? Deze zal worden stopgezet.

Welke tarieven hanteert de bibliotheek?

Bekijk alle tarieven 

Wat houdt de vakantietas in?

Zes weken lang jouw favoriete boeken mee op vakantie? Dat kan nu met de vakantietasservice! Alle leden van de Bibliotheek kunnen van deze service gebruik maken.

Verlanglijstje
Iedereen die op vakantie gaat neemt graag een tas met leuke boeken mee. Vaak heb je al titels in je hoofd, titels van boeken die je al langer wilde lezen, maar waar je nog niet aan toe bent gekomen. Wij kunnen er voor zorgen dat jij precies die titels die op jouw verlanglijstje staan, mee kunt nemen op reis! En niet alleen in de zomervakantie, de vakantietasservice bieden wij het hele jaar.

Hoe werkt het precies?
Uiterlijk vier weken voor je op vakantie gaat, lever je een vakantietas formulier in. Dat kan via de website of gewoon in jouw eigen Bibliotheek. Op het formulier schrijf je tien titels die je graag mee zou willen nemen op vakantie. Wij garanderen dat op de afgesproken datum minimaal zes van de tien titels in een handige tas voor je klaar staan. De tas mag je houden. De uitleentermijn van de boeken is zes weken.

Klik hier voor het digitaal reserveren van de vakantietas.

Welke boeken kunnen worden gereserveerd?
Alle boeken en luisterboeken die zijn opgenomen in de collectie van de Bibliotheek De Groene Venen kunnen worden gereserveerd met uitzondering van de Toptitels. Dvd’s, cd-rom’s en games kunnen niet voor de vakantietas worden aangevraagd.

Kosten
Voor leners met een standaardabonnement kost het € 10,00 om een vakantietas te reserveren.
Heb je een Comfort Plus-abonnement? Dan is de vakantietasservice gratis!

Ook voor kinderen
Het is ook mogelijk een vakantietas te laten samenstellen voor een jeugdlid. Voor personen onder de 18 jaar is dan wel toestemming nodig van een ouder/verzorger.


Nog geen lid?

Welke abonnementen zijn er?

Er is altijd een passend abonnement voor je.

Neem een geldig paspoort, identiteitsbewijs of rijbewijs mee (ook na online inschrijving) als je je lenerspas komt ophalen.

Kan ik online lid worden?

Ja, dat kan. Ontdek eerst welk abonnement het best bij je past en volg de instructies.

  • Bij het online inschrijven kies je in welke vestiging je lid wilt worden.
  • Voer je gegevens in.
  • Selecteer het gewenste abonnement.
  • Je betaalt het lidmaatschap meteen via iDeal.
  • Na betaling krijg je een bevestiging en een tijdelijk pasnummer, hiermee kun je reserveren en inloggen in de online Bibliotheek.

Kan ik in de Bibliotheek terecht zonder lid te worden?

Jazeker, iedereen is welkom in de Bibliotheek, ook zonder lidmaatschap. Je kunt studeren, gebruikmaken van de computers en de gratis wifi, printen en kopiëren, kranten en tijdschriften lezen, gebruikmaken van de collectie, genieten van de horeca (in Bodegraven, Nieuwerkerk aan den IJssel, Reeuwijk, Waddinxveen en Zevenhuizen) en andere mensen ontmoeten. Kijk per vestiging welke faciliteiten beschikbaar zijn.

Wil je weten wat er te doen is? Bekijk dan onze agenda of meld je aan voor de nieuwsbrief.

Kan ik de Bibliotheek cadeau doen?

Vraag in de Bibliotheek naar de mogelijkheden.Geen antwoord op je vraag gevonden?

Neem contact met ons op