Thuisservice - Bezorgdienst

Lees je graag maar kun je door een lichamelijke beperking, ziekte of  leeftijd de Bibliotheek (tijdelijk) niet zelf bezoeken? Dan kun je, wanneer je lid bent van de Bibliotheek, gebruik maken van de gratis Thuisservice van de Bibliotheek De Groene Venen.

We hebben een bezorgdienst voor boeken in de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Waddinxveen en Zuidplas.

Wij luisteren naar jouw wensen

Aantrekkelijke romans en informatieve materialen
De Bibliotheek beschikt over een grote collectie romans. Er zijn bijvoorbeeld avonturenromans, detectives, historische en familieromans en moderne literatuur. Daarnaast heeft de Bibliotheek informatieve boeken over de meest uiteenlopende onderwerpen, zoals gezondheid, hobby’s, kunst en computers.

Grootletterboeken
Voor mensen met een verminderd gezichtsvermogen is er een collectie Grootletterboeken. De Grootletterboeken en luisterboeken kunnen een uitkomst zijn voor jou. 

Niet alleen leesboeken
Behalve boeken hebben we ook andere materialen, zoals tijdschriften, cd-rom's en dvd's. Er is ook een collectie luisterboeken beschikbaar, waarbij prettige stemmen een boek in rustig tempo voorlezen.

Thuisservice werkt heel eenvoudig!

Thuisservice aanvragen?
Wil je meer weten over de Thuisservice? Wil je gebruik maken van de Thuisservice? Vul het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op. Je kunt ook contact op nemen met een van onze bibliotheekvestigingen.

Kennismakingsgesprek
Vervolgens wordt er een afspraak met je gemaakt voor een kennismakingsgesprek. Tijdens een kennismakingsgesprek geef je aan wat en hoeveel je graag leest.

Daarna komt een vrijwilliger nieuwe boeken en media bij jou thuisbrengen en ophalen. Dit met vaste regelmaat (eens in de drie weken) en op een tijdstip dat jou het beste uitkomt.

De Thuisservice kost je niets extra’s: je hebt alleen een geldig abonnement nodig en betaalt slechts de gebruikelijke tarieven.

Online Bibliotheek

Via de Online Bibliotheek leen je gemakkelijk e-books, luisterboeken en digitale tijdschriften voor op de e-reader, tablet of telefoon. Heb je interesse in dit aanbod, maar begrijp je niet helemaal hoe dit werkt? Wij leggen je graag uit hoe het werkt en helpen je met het installeren van de benodigde apps.

Meer over de Online Bibliotheek

Grootletterboeken

  • Hulp nodig?