Nederlands leren

Digi-Taalhuis

Het Digitaalhuis is een plek in de Bibliotheek waar iedereen welkom is die beter Nederlands wil leren lezen, schrijven en praten. Ook vind je er eenvoudige boeken en oefenmateriaal.

Het is gratis, je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek. Kom eens langs!

  • Taalhuis agenda

    Wil je thuis Nederlands oefenen? Er is veel informatie op internet, maar wat past bij jou? We helpen je graag met al je vragen!

Nederlandse taalles

De taallessen zijn er voor iedereen die beter Nederlands wil leren. Aanmelden voor de taalles kan tijdens het Taalhuis spreekuur.

Informatie en lestijden

Oefenen met een taalcoach

Elke week een uur oefenen met jouw taalcoach. Jij kiest waarmee je samen met de taalcoach oefent. Wil jij geholpen worden door een taalcoach? 

Bekijk de mogelijkheden

Praten tijdens het praatcafé

Om de week wordt er op geoefend met spreken. Het Praatcafé is een plek waar je nieuwe mensen kan leren kennen en je Nederlands kan oefenen.

Oefenen met spreken

Gezellig breien en kletsen

Een keer per maand kan je komen breien in de Bibliotheek. Dat je ondertussen beter Nederlands leert praten? Dat is alleen maar mooi meegenomen!

Kom naar het Breihuis

Taalcursus voor ouders

Je kind maakt ontzettend veel mee op school. Leer alles over de ontwikkeling van je kind, alle activiteiten op de basisschool en hoe jij hieraan mee kunt doen. 

Voor jou en je kind!

Beter leren lezen

Lezen is leuk, maar samen lezen is nog leuker. En heel leerzaam! Wil jij ook beter leren lezen? Doe dan mee met de meeleeskring. Veel leesplezier!

Oefenen met lezen

Oekraïne

Er zijn diverse initiatieven om de Oekraïners in Nederland op weg te helpen. Benieuwd? Kijk dan hier voor een overzicht van het (online) aanbod.

Hulp voor Oekraïne

Zelf online aan de slag

Er zijn verschillende manieren om zelf te oefenen met de Nederlandse taal. Er zijn websites waar je kan leren spreken, luisteren, lezen en schrijven. Dit kan thuis achter de computer of gebruik een computer in de Bibliotheek. Heb je vragen? Kom langs bij het spreekuur.

Aan de slag!  • Hulp nodig?